Thursday, September 18, 2014

Brownie-vartaat / Brownie-sticks


In English below

Jipii, vihdoin Tukholmassa! Jopa sen verran asettuneena, että paikka tuntuu jo täysin omalta kodilta ja toimiva nettikin on muutaman kundservice-jonotuksen jälkeen toiminnassa. Siitäpä johtui tämä koko elokuun kestänyt hiljaisuus, se tavaroiden pakkaaminen kun tulee aina yhtä yllättäen vaikka lähtö on ollut tiedossa koko kesän.
Täällä vielä tutustun paikkoihin mistä löytäisin parhaat leivontavälineet ja -tarvikkeet sekä tietysti myös ne parhaimmat leipomot ja kahvilat. Ai että, Stockholm i mitt hjärta! Clas Ohlsonilta on napattu jo ne tärkeimmät eli keittiövaaka ja kakkuvuoka, niillä päästään hyvin alkuun ja pakko muuten hehkuttaa mun kämpän keittiötä! Luulen tosin, että monen mielestä tuo on ihan normaali IKEA-keittiö mutta mun ranskalaisen opiskelija-asunnon "keittiön" (eli kahden hellalevyn ja kämmenen kokoisen lavuaarin) jälkeen tää valtavan kokoinen uuni ja miljoonat keittiönkaapit pistää mulle vaan sydämet silmiin ja sai oitis allekirjoittamaan vuokrasopimuksen. Vad härligt!

Kesän lopulla tuli vietettyä ystäväporukalla grillibileitä ennenkuin yksi jos toinenkin lähti omia reittejään opiskelemaan tai reissaamaan. Grillaukseen sopivalla teemalla askartelin perus brownie-reseptistä herkullisia brownie-vartaita joiden sekaan keksimme laittaa marjoja ja isoja marshmallows-vaahtokarkkeja. Nyt kyllä kelpais, nää kuvat näyttää ihan liian herkuilta! Pakko muuten naureskella noiden enkunkäännökselle, yritin etsiä Googlen avulla sopivaa käännöstä ja lopulta vastaavanlaisia löytyi hakusanalla "brownie kebab"... No en nyt ihan kebabiksi lähtis noita kuvaamaan, mutta herkkua kuitenkin!

In English:

Finally in Stockholm and with an internet connection that works! I've settled well here and I am completely in love with my new city and apartment. Especially with my kitchen! I assure you, there's a big difference between an IKEA-designed kitchen and a French student apartment's non-kitchen with two hot plates and a sink that could barely fit two plates in it...

Before I left to Sweden we had a barbeque party with some friends and inspired by it I made a batch of brownies with fresh berries and big marshmallows. They were a big hit and I'm drooling over them just by looking at the photos...Please scroll down for the recipe in English.


Brownie- leivokset

Tarvitset:

200 g tummaa suklaata
175 g voita
3,8 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Lämmitä uuni 170°C asteeseen.

Sulata suklaa ja voi leveässä kasarissa matalalla lämmöllä, sekoita rauhallisesti kunnes ainekset ovat sulaneet yhteen. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Lisää perään jauhot ja sekoita taas ainekset yhteiseksi massaksi. Viimeisenä lisää kananmunat yksitellen ja sekoita rauhallisesti kunnes taikina on tasaista ja sileää.

Levitä taikina laakeaan vuokaan(voit käyttää esim. tavallista kakkuvuokaa tai lasagnevuoan tyylistä astiaa, itselläni oli käytössä kaksi 20 x 20 cm kokoista vuokaa). Vuoan pohja kannattaa vuorata leivinpaperilla sillä taikina on todella tahmeaa ja brownie-neliöt halkeavat helposti, leivinpaperin avulla ne on helpompi poistaa vuoasta. Paista uunissa noin 30 min.

Anna leivosten jäähtyä rauhassa ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Koristele mielesi mukaan esim. tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai karkeilla.


Chocolate brownies

Ingredients:

200 g dark chocolate
175 g butter
3,8 dl sugar
2 dl flour
3 eggs

Heat the oven to 170°C.

Melt the chocolate and butter in a wide saucepan, stir until the ingredients are fully melted together. Add the sugar, stir until smooth and then add the flour. Add the eggs one at a time until the batter is thick and smooth.

Pour the batter in a baking tin (you can use a regular cake tin or for instance a casserole dish. I used two 20 x 20cm baking dishes). It helps if the dish is covered with for instance waxed paper as the brownies break easily once they are done. The paper underneath makes it easier to take them out of the pan and cut them into squares. Bake the brownies in the oven for approximately 30 mins.

Let the brownies cool and then cut them into squares and they are ready to be served just like that or for instance with some fresh berries, fruits or candies!


No comments:

Post a Comment