Friday, July 11, 2014

Vadelma-Cheesecake-Brownies / Raspberry Cheesecake Brownies


In English below

Pahoitteluni, mulla ei ollut hajuakaan mikä on sopiva suomennos brownie-leivokselle joten tuloksena kaunis Finglish-otsikko.

Edellisen valkosuklaa-juustokakun jäljiltä jäi niin reippaasti vadelmia jäljelle, että niille piti keksiä hyödyllistä leipomista. Brownie-leivokset on mulla ollut usein laiskan leipurin nopea hätävara jos iskee suklaanhimo taikka pienimuotoiset illanistujaiset joihin kaivataan pientä makeaa tarjoiltavaa. Tarvikkeetkin perinteiseen brownie-ohjeeseen ovat melko yksinkertaiset ja usein ne löytyvät monen kaapeista jo valmiina eli pikainen kauppareissukaan ei välttämättä ole tarpeen. Tämä resepti poikkesi hieman yleensä käyttämästäni brownie-reseptistä sillä tuorejuusto-täyte ja vadelmat tuovat siihen enemmän kosteutta.

In English: 

I had a lot of raspberries in my fridge after baking the white chocolate cheesecake earlier so I decided to bake something out of them. Traditional chocolate brownies are one of my favorite, "easy and lazy-bakes" if I suddenly start craving for something chocolatey or if I want to bring something sweet for a dinner or evening with some friends. The ingredients are also very basic and can usually be found already in your kitchen. I made a few adjustments to the brownie recipe I normally use since the cream cheese and the raspberries make the dough a lot more moist. Please scroll down for the recipe in English.



Tarvitset:

115 g suklaata
150 g voita
3-4 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa

Tuorejuustotäyte:

200 g tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta / 1,5 tl vaniljasokeria

N. 3 dl vadelmia tai oman maun mukaan

Lämmitä uuni 180°C asteeseen.

Sulata suklaa ja voi yhteen mikrossa. Muista taas sulattaa suklaa pienissä erissä ja sekoita massaa välillä jotta se ei ylikuumene. Lisää sulaneeseen suklaa-voiseokseen sokeri ja sekoita ainekset yhteen. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi massaksi. Viimeisenä vielä vehnäjauhot ja suola. Taikinasta tulee melko jäykkää ja painavaa joten voi olla helpompaa jos lisäät vehnäjauhot taikinaan vähitellen.

Valmista erillisessä kulhossa tuorejuustotäyte vatkaamalla ensin tuorejuusto pehmeäksi ja lisää sen jälkeen sokeri sekä vaniljauute ja sekoita tasaiseksi.

Brownie-taikinan levittäminen vuokaan on täysin tyylikysymys ja se kivoin vaihe! Itse levitin vuokaan ensin suklaataikinan tasaiseksi ja sen jälkeen lisäsin tuorejuustotäytettä noin lusikallinen ympäri vuokaa täysin summan mutikassa. Seuraavana pudottelin vadelmia tuorejuustopisaroiden viereen. Käytin reseptissä tuoreita vadelmia ja murskasin ne haarukalla muutaman kerran, jotta sain niistä hieman mehukkaampia taikinaan. Jos käytät pakastevadelmia, tämän vaiheen voit hyvin jättää pois välistä. Viimeisenä vielä tein veitsen kärjellä koko vuokaan isoja siksak-kuvioita jotta tuorejuustotäytettä ja vadelmia menisi myös reunoille asti. Vuoasta tulee siis aika sekamelskan näköinen, mutta leikattuina brownie-neliöt näyttävät superherkuilta!

Paista uunissa n. 45 min ja anna jäähtyä. Useimmiten tarjoilen browniet vasta seuraavana päivänä, mutta tällä kertaa nopeutin prosessia laittamalla jäähtyneen vuoan jääkaappiin noin tunniksi jonka jälkeen leikkasin brownie-neliöt ja pakkasin piknikille!


Ingredients:

115 g chocolate
150 g butter
3-4 dl sugar
3 eggs
3 dl flour
1/4 tsp salt

For the cream cheese filling:

200 g cream cheese
1,5 dl sugar
1 tsp vanilla extract

Appr. 3 dl raspberries or more/less if you want

Heat the oven to 180°C.

Melt the chocolate and the butter in the microwave making sure it does not overheat by stirring it occasionally while heating. When the chocolate is melted, add the sugar, mix until incorporated and add the eggs mixing until smooth. Finally add the flour and salt, mixing again until smooth and set aside. The brownie batter becomes pretty thick so it might be easier to add the flour in two or three parts.

In a separate bowl prepare the cream cheese filling by beating the cream cheese until soft. Add the sugar and vanilla ja mix all the ingredients together into a smooth mixture.

The way you pour the batter on the pan is completely up to you, so this is only one way to do it. First I poured the entire brownie mix on the cake pan, relatively evenly and then added spoonfuls of the cream cheese mix just randomly around the cake pan. I then added the fresh raspberries which I had crushed a few times with a fork. If you are using raspberries that have been frozen and melted, you can skip crushing the berries. Finally I made a few swirls or "Z" signs along the pan so the raspberries and the cream cheese filling would be randomly around the brownie batter. 

Bake for appr. 45 mins and let it cool. Usually the brownies are best when done the day before but I cheated a bit and put the cooled pan in the fridge for about an hour before cutting the brownie squares and serving them at our picnic!


EDIT: Reseptissä oli oma kirjoitusvirhe vehnäjauhon määrässä, korjattu :)
I fixed a major typo in the recipe about the amount of flour, all good now :)

No comments:

Post a Comment