Tuesday, July 8, 2014

Valkosuklaa-juustokakku / White Chocolate Cheesecake



In English below

Nyt on luvassa suurenmoista herkkua ja jälleen erittäin helppotekoista sellaista! Kyseiseen kakkuun et nimittäin tarvitse uunia, ainoastaan jääkaappitilaa ja malttia noin 6 tuntia kakun jähmettymiseen.

Viikonloppuna olimme viettämässä kesäistä grillausiltaa ystävien luona ja pitihän sinne kesäinen jälkkäri leipoa ja vielä sellainen joka sopii grilliruuan sulatteluun eli mikään tuhti suklaakakku ei edes käynyt mielessä. Grillijuhlien emäntä Annemari taiteili vielä kakun kaveriksi aivan mielettömän upeat mojito-drinkit joiden raikas minttu sopi kakun kanssa loistavasti. Kakkureseptin perästä löydät siis myös Annemarin ohjeen kotitekoisiin mojitoihin.

In English:

We spent the weekend at a barbeque evening hosted by our friends. Since I knew the food would be filling our stomachs to their limits, the dessert obviously had to be something light and summery (Did I mention that we finally got some warm and normal summer days here in Finland!). I absolutely love cheesecakes so this was a natural choice with a nice sweet addition from the white chocolate and fresh raspberries on top. The cake is very easy to make since you don't need an oven, only a fridge and about 6 hours of patience to let the cake set. 
Our hostess Annemari also created some delicious Mojitos to go with the cake! I will be adding the instructions for the drinks right after the cake recipe.

Tarvitset:

1 pkt (195 g)Muro-keksejä (tai esim. Digestive-, kaurakeksejä tms)
70 g sulatettua voita
300 g valkosuklaata
2,5 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
250 g mascarpone-juustoa

Koristeeksi esimerkiksi vadelmia ja raastettua valkosuklaata

Murskaa ensin keksit pieneksi muruksi ja sekoita sulatettu voi muruihin. Painele kevyesti muruseos voideltuun irtopohjavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytettä.

Sulata valkosuklaa. Usein resepteissä neuvotaan sulattamaan suklaa asettamalla lasikulho vesihauteen ylle, mutta mikrossa sulattaminen käy myös hyvin kunhan lämmität suklaan mikrossa pienissä erissä ja sekoitat välillä varmistaen ettei se ylikuumene.
Vatkaa seuraavaksi kerma, tuorejuusto sekä mascarpone-juusto yhtenäiseksi massaksi ja lisää viimeisenä sulattamasi valkosuklaa.

Levitä valmis kakkuseos jääkaapissa jähmettyneen murupohjan päälle tasaisesti ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin kuusi tuntia. Näin kesäkuumalla tein varmuudeksi kakun jo edellisenä iltana eli se sai olla kylmässä yön yli jotta vältyin sulamiskriisiltä. Vadelmat ja valkosuklaan asettelin kakun päälle juuri ennen tarjoilua, jotta vadelmat eivät värjäisi kakkua pinkiksi.

Riippuen jääkaapin kylmyydestä, kakku kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin puolisen tuntia ennen tarjoilua jotta se ei ole liian jähmeää.


Ingredients:

1 pack (195 g) of Muro-cookies/Digestive, shortbread cookies, wheat cookies or equivalent
70 g melted butter
300 g white chocolate
2,5 dl whipped cream
200 g cream cheese
250 g mascarpone cheese

Fresh raspberries and some shredded white chocolate to decorate.

Crush the cookies and add the melted butter. Press the cookie crush onto a greased springform pan and put the pan with the cookie crust into the fridge while you prepare the cake filling.

Melt the white chocolate in the microwave, stirring in between. Be careful not to overheat the chocolate. Most recipes usually say the chocolate should be melted in a glass bowl on top of some boiling water but using a microwave is perfectly okay if you keep the heat low enough and remember to stir.

Next, beat together the whipped cream, cream cheese and mascarpone cheese. Add the melted white chocolate and stir until smooth. Pour the cake batter onto the cookie crust, smooth the top and put in the fridge for at least 6 hours. Since it was so hot outside and I didn't want to take any risks, I baked the cake the night before so it would be in the fridge overnight. 
Add the raspberries on top right before serving so they won't make the cake all soggy and pink in color. Depending on how cold your fridge is, I suggest taking the cake out about 30 mins before serving so it wouldn't be too solid.

Serve with some fresh Mojitos, you'll find the recipe below!

Annemarin Mojitot / Annemari's homemade Mojitos



Tässä vaiheessa täytyy vielä mainostaa mun suurta kadehdinnan kohdetta Annemarin puutarhassa, hänellä tuo minttu nimittäin kasvoi ihan omalla pihalla ja väitän, että se oli salaisuus näiden mojitojen kohdalla. Oli nimittäin niin maukasta ettei drinksu kaivannut kaverikseen yleensä mojitoissa käytettyä sokeria...

I became a little green with envy when I discovered that Annemari has fresh mint growing in her own yard and I believe that was her secret why the mojitos were so delicious they didn't even need any sugar in them...!

Tarvitset:

3cl Bacardi-rommia
6 kpl revittyjä tuoreita mintunlehtiä
Sprite-limua
Jääpaloja 

Mittaa rommi pohjalle, lisää jääpalat ja mintunlehdet ja täytä lasi Spritella. Tarjoile jääkylmänä kakkupalan kanssa!

Ingredients:

3 cl Bacardi white rum
6 fresh mint leaves, shredded into smaller pieces
Sprite or equivalent soda
Ice cubes

Measure the rum into the bottom of the glass, add the mint leaves and ice cubes and fill the glass with the soda. Serve ice cold with a piece of cake! :)

No comments:

Post a Comment