Tuesday, June 24, 2014

Laiskan päivän belgialaiset vohvelit / Lazy Sunday's Belgian waffles

Tulipa sitä juhannusta vietettyä vähän erilaisissa fiiliksissä toppatakeissa grillaten ja villasukilla vuorattuja jalkoja lämmitellessä. Ennätysmäisen kylmästä säästä huolimatta pakko myöntää, että kyllä mä silti sain sen oman juhannusfiilikseni prosecco-lasissani kelluneista mansikoista ja aivan loistavista grilliruuista sekä tietysti siitä kivasta tunnelmasta jonka isolla porukalla saa aikaan.


Sateen ja pitkän ajomatkan jälkeen kotiutuneena ei mielessä pyörinyt mikään muu kuin suihku, ruoka ja houkutteleva pehmoinen sänky... Tai ainakin siihen asti kunnes löysin käsiini isoruutuisen vohveliraudan ja mansikoita! Pieni googlailu johti FoodNetworkin nettisivuille, josta löysinkin sen hetkiseen jääkapin sisältöön sopivan reseptin. Lähdin itse hieman muokkaamaan alkuperäisessä reseptissä olleita ainesten määriä, mutta tämä resepti on kutakuinkin sama kuin FoodNetworkilla. Kovasti yritin jäljitellä Brysselissä maistamiani herkkusia ja vaikkei niistä nyt ihan samanlaisia tullut niin maistui kyllä siihen makeannälkään...!

After getting home from our freezing cold Midsummer celebrations the only thing I could think of was a warm shower, some food and a soft bed. That was until I found an old fashioned waffle iron and some strawberries at home... A quick look at FoodNetwork's website I started preparing some Belgian waffles. I made a few adjustments of my own with the quantities on the recipe but it's still pretty much the same. The waffles unfortunately didn't quite turn out as perfect as the ones I had in Brussels but they were more than perfect for this occasion and mood on Sunday! Please scroll down for the recipe in English.

Tarvitset:

2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
4 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
2,5 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria TAI 1/2 tl vaniljauutetta
50 g sulatettua voita
2,5 dl maitoa

Yhdistä ensin samaan kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. 

Laita kananmunan keltuaiset toiseen kulhoon, vatkaa ne yhteen ja lisää sokeri. Vatkaa keltuaisia kunnes niiden kirkkaankeltainen väri muuttuu huomattavasti vaaleammaksi väriltään. Lisää seokseen vaniljasokeri/vaniljauute, voi ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Yhdistä valmiiseen muna-maitoseokseen aiemmin valmistamasi jauhoseos ja sekoita taas tasaiseksi. Varo kuitenkin sekoittamasta taikinaa liikaa.

Laita kananmunan valkuaiset erilliseen kulhoon ja vatkaa niistä valkoista vaahtoa. Vatkaa kunnes vaahto on niin kiinteää, että saat vatkaimella tehtyä siihen pieniä "hattuja". Sekoita varovasti valmis valkuaisvaahto taikinaan kunnes koko taikina on tasaista. 

Kaada taikinaa vohveliraudalle ja paista noin 3 minuuttia riippuen raudan kuumuudesta.
Nauti esimerkiksi tuoreiden mansikoiden, jäätelön, hillon tai vaikka oman ehdottoman herkkuni, Nutellan kanssa!


In English

Ingredients:

2,5 dl all- purpose flour
2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
4 eggs, yolks and whites separated
2,5 tbsp sugar
2 tsp vanilla sugar OR 1/2 tsp vanilla extract
50 g melted butter
2,5 dl milk

Sift together the flour, baking powder and salt.

In a separate bowl beat together the egg yolks and sugar until the bright yellow yolks turn noticeably lighter in color. Add the vanilla, butter and milk mixing them well together until smooth. Next, add the flour mix and combine them well together. Be careful not to overbeat them, just until all the ingredients are combined.

In a separate bowl, beat the egg whites into a white foam. Beat them until they start forming soft peaks or "hats" when you lift the mixer. Fold the egg white foam gently into the batter.

Pour the batter onto the waffle iron and bake them for about 3 minutes depending on the iron how hot it is.
Serve with some strawberries, jam, ice cream or with my ultimate favorite, a big spoonful of Nutella!

No comments:

Post a Comment